این مطالعه به بررسی اثرات نورپردازی LED بر روی پانسی های شاخدار می پردازد











افزایش تقاضا برای گل‌های خوراکی باکیفیت، مانند ویولا، نیاز به روش‌های نوین کشت را ایجاد کرده است. این مطالعه اثرات تیمارهای نور LED تکمیلی (C-LED: 0 میکرومول در m-2 s-1، L-LED: + 75 µmol m-2 s-1، و H-LED: + 150 µmol m-2 s-1) را بررسی کرد. -1) تصفیه هوا با پلاسمای غیر حرارتی (شاهد، NTP کم و NTP بالا) بر روی رشد، تولید و کیفیت پس از برداشت پانسی شاخدار (Viola cornuta L.).

نتایج نشان داد که عملکرد گل به طور معنی‌داری تحت تأثیر تیمار نور و NTP قرار گرفت. گیاهان تحت نور H-LED 65 درصد گل بیشتر در هر بوته و 64 درصد افزایش عملکرد در مقایسه با تیمار کنترل LED تولید کردند. تیمار با NTP بالا همچنین تعداد و عملکرد گل را با افزایش 15.6 درصدی وزن گل تازه بهبود بخشید. این مطالعه کیفیت گل را از طریق ماندگاری و جذابیت بصری ارزیابی کرد و نشان داد که گل‌های تحت پردازش NTP بالا نمرات کیفیت بصری بالاتری را نشان می‌دهند. محتوای کاروتنوئید و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در سراسر تیمارها ثابت ماند.

با این حال، نور LED اضافی کل گلیکوزیدهای فلاونوئیدی و محتوای فنلی کل را در مقایسه با نور طبیعی (۰ میکرومول در مترمربع بر ثانیه – ۱) ۱۴.۸ درصد افزایش داد. نتایج نشان می‌دهد که ترکیب نور LED و درمان‌های هوای NTP می‌تواند رشد و کیفیت گیاهان V. cornuta را افزایش داده و بینش‌های ارزشمندی را برای بهبود شیوه‌های کشت در صنعت گل‌کاری ارائه دهد.

لوکاتلی، سیلویا و زانین، جی و سامبو، پائولو و نیکولتو، کارلو. (2024). اثرات تابش LED و درمان غیر حرارتی پلاسما بر روی پانسی های شاخدار در طول گلدهی: افزایش عملکرد و کیفیت عملکرد گل های خوراکی. باغبانی. DOI: 10.1274.10.3390/garticulture10121274.

منبع: پورتال پژوهشی



تاریخ انتشار:













منبع: https://www.floraldaily.com/article/9686179/study-examines-the-effects-of-led-lighting-on-horned-pansies/

تحریریه ثنا گل اچ پاپ

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *